POLITIKA ZASEBNOSTI

  1. PREGLED VARSTVA PODATKOV

SPLOŠNO

V nadaljevanju je preprost pregled nad tem, kaj se zgodi z vašimi osebnimi podatki, ko obiščete našo spletno stran. Osebni podatki so vsi podatki, s katerimi bi bili osebno identificirani. Podrobne informacije o varstvu podatkov najdete v našem pravilniku o zasebnosti v spodnjem tekstu.

ZBIRANJE PODATKOV NA NAŠEM SPLETNEM MESTU

Kdo je odgovoren za zbiranje podatkov na tej spletni strani?

Podatke, zbrane na tej spletni strani, obdeluje operater spletnega mesta. Kontaktne podatke upravljavca lahko najdete v zahtevanem pravnem obvestilu spletnega mesta.

Kako zbiramo vaše podatke?

Nekateri podatki so zbrani, ko nam jih posredujete, kot so na primer podatki, ki jih vnesete v kontaktni obrazec.

Druge podatke samodejno zbirajo naši IT sistemi ob obisku spletnega mesta. Ti podatki so predvsem tehnični podatki, kot so brskalnik in operacijski sistem, ki ga uporabljate, ko ste dostopali do strani. Ti podatki se samodejno zbirajo takoj, ko vstopite na našo spletno stran.

Za kaj uporabljamo vaše podatke?

Del podatkov se zbira, da se zagotovi pravilno delovanje spletne strani, drugi podatki pa se lahko uporabijo za analizo, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran.

Katere pravice imate glede svojih podatkov?

Vedno imate pravico brezplačno zahtevati informacije o svojih shranjenih podatkih, njihovem izvoru, prejemnikih in namenu njihovega zbiranja. Imate tudi pravico zahtevati, da se podatki popravijo, blokirajo ali izbrišejo. Če imate dodatna vprašanja o vprašanju zasebnosti in varstva podatkov, nas lahko kadarkoli pokličete z naslovom, navedenem v pravnem obvestilu. Seveda lahko po potrebi tudi vložite pritožbo pri pristojnih regulativnih organih.

ANALITIKA IN ORODJA TRETJIH OSEB

Ko obiščete našo spletno stran, lahko opravite statistične analize vašega deskanja. To se zgodi predvsem z uporabo piškotkov in analitike. Analiza vašega deskanja je ponavadi anonimna, to pomeni, da vas ne bomo mogli identificirati iz teh podatkov. Tej analizi lahko nasprotujete ali jo preprečite, če ne uporabljate določenih orodij. Podrobne informacije najdete v naslednjem pravilniku o zasebnosti.

Tej analizi lahko ugovarjate in v spodnjem tekstu vas bomo seznanili o tem, kako uporabiti svoje možnosti v zvezi s tem.

2. SPLOŠNE INFORMACIJE IN OBVEZNI PODATKI

VARSTVO PODATKOV

Upravljavci te spletne strani zelo resno varujejo vaše osebne podatke. Vaše osebne podatke obravnavamo kot zaupne in v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov in s tem pravilnikom o zasebnosti.

Če uporabljate to spletno stran, se bodo zbirali različni osebni podatki. Osebni podatki so vsi podatki, s katerimi bi bili osebno identificirani. Ta pravilnik o zasebnosti pojasnjuje katere podatke zbiramo in za kaj jih uporabljamo ter kako in v kakšen namen se podatki zbirajo.

Upoštevajte, da se lahko pri podatkih, posredovanik preko interneta (npr. preko elektronske komunikacije), pojavijo kršitve varnosti. Popolno varovanje vaših podatkov od dostopa tretjih oseb ni mogoče.

OBVESTILO O STRANKI, ODGOVORNI ZA TO SPLETNO STRAN

Stranka, odgovorna za obdelavo podatkov na tej spletni strani, je:

Post Scriptum d.o.o

Telefon: 041 308 033 E-pošta:

Odgovorna oseba je fizična ali pravna oseba, ki sam ali skupaj z drugimi odloča o namenih in sredstvih za obdelavo osebnih podatkov (imena, e-poštni naslovi itd.).

PREVERJANJE VAŠEGA SOGLASJA ZA OBDELAVO VAŠIH PODATKOV

Veliko operacij obdelave podatkov je možno samo z vašim izrecnim soglasjem. Soglasje lahko kadar koli prekličete s prihodnjim učinkom. Neformalna e-pošta, ki to zahteva, zadostuje. Podatki, obdelani preden prejmemo vašo zahtevo, so še vedno lahko zakonito obdelani.

PRAVICA DO DOSEGANJA PRITOŽB Z REGULATIVNIMI ORGANI

Če je prišlo do kršitve zakonodaje o varstvu podatkov, lahko prizadeta oseba vloži pritožbo pri pristojnih regulativnih organih. Pristojni regulativni organ za zadeve, povezane s predpisi o varstvu podatkov, je uradnik za varstvo podatkov države Slovenije, v kateri ima naše podjetje sedež. Seznam uradnikov za varstvo podatkov in njihove kontaktne podatke lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.slovenia.si/slovenia/state/the-information-commissioner

PRAVICA DO PORTABILNOSTI PODATKOV

Imate pravico do podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali pri izpolnjevanju pogodbe, ki je samodejno dostavljena sebi ali tretji osebi v standardni strojno berljivi obliki. Če potrebujete neposreden prenos podatkov na drugo odgovorno osebo, bo to storjeno samo v obsegu, ki je tehnično izvedljiv.

SSL OR TLS ENCRYPTION

Ta stran uporablja varnostno šifriranje SSL ali TLS in za zaščito prenosa zaupne vsebine, kot so poizvedbe, ki nam jih pošljete kot operater spletnega mesta. Šifrirano povezavo lahko prepoznate v naslovni vrstici brskalnika, ko se spremeni iz »http: //« v »https: //« in ikona ključavnice se prikaže v naslovni vrstici brskalnika.

Če je aktivirano šifriranje SSL ali TLS, podatkov, ki jih prenesete na nas, podatkov ne morejo brati tretje osebe.

INFORMACIJE, BLOKIRANJE, IZBRIS

Kot je določeno z zakonom imate pravico, da kadar koli pridobite brezplačne informacije o vseh vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni ter o njegovem izvoru, prejemniku in namenu, za katerega so bili obdelani. Imate tudi pravico, da so ti podatki popravljeni, blokirani ali izbrisani. Če imate dodatna vprašanja o temi osebnih podatkov, nas lahko kadarkoli pokličete z naslovom, navedenim v našem pravnem obvestilu.

NASPROTOVANJE PROMOCIJSKI POŠTI

Izrecno prepovedujemo uporabo kontaktnih podatkov, objavljenih v zvezi z zahtevami spletnega pravnega obvestila glede pošiljanja promocijskih in informativnih gradiv, ki niso izrecno zahtevani. Operater spletnega mesta si pridržuje pravico do konkretnega pravnega dejanja, če prejmete neželeno reklamno gradivo, na primer elektronsko neželeno pošto.

3. ZBIRANJE PODATKOV NA NAŠEM SPLETNEM MESTU

PIŠKOTKI

Nekatere naše spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotki ne škodijo vašemu računalniku in ne vsebujejo nobenih virusov. Piškotki pomagajo narediti našo spletno stran uporabniku prijaznejšo, učinkovitejšo in varno. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku in v brskalniku.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani »pišoči seji«. Po vašem obisku se samodejno izbrišejo. Drugi piškotki ostanejo v pomnilniku naprave, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki omogočajo prepoznavanje brskalnika, ko obiščete spletno mesto.

Brskalnik lahko nastavite, da vas obvesti o uporabi piškotkov, tako da se lahko za vsak primer posebej odločite, ali želite sprejeti ali zavrniti piškotek. Druga možnost je, da je vaš brskalnik nastavljen tako, da samodejno sprejme piškotke pod določenimi pogoji ali jih vedno zavrne ali samodejno izbriše piškotke ob zapiranju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost te spletne strani.

Piškotki, ki so potrebni za omogočanje elektronskih komunikacij ali zagotavljanje določenih funkcij, ki jih želite uporabiti (na primer nakupovalni voziček), so shranjeni v skladu s čl. 6, odstavek 1, črka f BDP. Upravljavec spletnega mesta ima legitimen interes za shranjevanje piškotkov, da zagotovi optimalno storitev brez tehničnih napak. Če so shranjeni tudi drugi piškotki (na primer tisti, ki se uporabljajo za analizo vedenja deskanja), bodo v tem pravilniku o zasebnosti obravnavani ločeno.

KONTAKTNI OBRAZEC

Če nam pošljete vprašanja prek kontaktnega obrazca, bomo zbrali podatke, ki so bili vneseni na obrazcu, vključno s kontaktnimi podatki, ki jih navedete v zvezi z našim odgovorom na vaše vprašanje, kot tudi na vsa nadaljnja vprašanja. Teh informacij ne delimo brez vašega dovoljenja.

Zato bomo vse podatke, ki jih vnesete v kontaktni obrazec, obdelali samo z vašim soglasjem po čl. 6 (1) (a) GDPR. Soglasje lahko kadar koli prekličete, za to zadostuje neformalna e-pošta, s katero to zahtevate, ali z uporabo strani Privacy-Tools. Podatki, obdelani preden prejmemo vašo zahtevo, so še vedno lahko zakonito obdelani.

Podatke, ki jih posredujete v obrazcu za stike bomo ohranili dokler ne zahtevate njihovega izbrisa, prekličete soglasje za njihovo shranjevanje ali če se namen skladiščenja ne nanaša več (npr. po izpolnitvi vaše zahteve). Ta določba ne vpliva na vse obvezne zakonske določbe, zlasti v zvezi z obveznimi obdobji hrambe podatkov.

  1. ANALITIKA IN OGLAŠEVANJE

GOOGLE RECAPTCHA

Na naših spletnih straneh uporabljamo »Google reCAPTCHA« (v nadaljnjem besedilu »reCAPTCHA«). To storitev ponuja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”).

reCAPTCHA se uporablja za preverjanje ali je podatke, vnesene na naši spletni strani (na primer na kontaktni obrazec), vnesel človek ali avtomatizirani program. Da bi to naredili, reCAPTCHA analizira vedenje obiskovalca spletne strani na podlagi različnih značilnosti. Ta analiza se začne samodejno, takoj ko obiskovalec spletnega mesta vstopi na spletno mesto. Za analizo reCAPTCHA ocenjuje različne podatke (npr. Naslov IP, kako dolgo je obiskovalec na spletnem mestu ali premikanje miške s strani uporabnika). Podatki, zbrani med analizo, bodo posredovani Googlu.

Analize reCAPTCHA potekajo povsem v ozadju. Spletni obiskovalci ne opazijo, da se taka analiza odvija.

Obdelava podatkov temelji na čl. 6 (1) (f) GDPR. Upravitelj spletnega mesta ima legitimen interes za zaščito svoje strani pred zlorabo samodejnega pajkanja in neželene pošte.

Če želite več informacij o Googlovem reCAPTCHA in Googlovem pravilniku o zasebnosti, obiščite te povezave: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ in https://www.google.com/recaptcha/intro/ android.html.

Z MailChimpom smo sklenili pogodbo za obdelavo podatkov v kateri zahtevamo, da MailChimp ščiti podatke naših strank in ne razkrije omenjenih podatkov tretjim osebam. Ta sporazum si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/sample-agreement/.

5. MAILCHIMP

To spletno mesto uporablja storitve MailChimp za pošiljanje svojih novic. Ponudnik je Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA.

MailChimp je med drugim storitev, ki jo je mogoče uporabiti za organizacijo in analizo pošiljanja novic. Kadar koli vnesete podatke za naročanje na novice (npr. Vaš e-poštni naslov), se podatki shranijo na strežnike MailChimp v ZDA.

MailChimp ima certifikat, ki je v skladu z “EU-US-Privacy-Shield.” “Ščit zasebnosti” je dogovor med Evropsko unijo (EU) in Združenimi državami Amerike (ZDA), katerega namen je zagotoviti skladnost z evropskimi standardi varstva podatkov v ZDA.

S pomočjo orodja MailChimp lahko analiziramo uspešnost naših novic. Če odprete e-pošto, poslano prek orodja MailChimp, se datoteka, ki je integrirana v e-pošto (tako imenovani spletni svetilnik), poveže s strežniki MailChimp v ZDA. Posledično lahko ugotovimo, ali je bilo odprto glasilo in katere povezave je prejemnik morda kliknil. Takrat se zabeležijo tudi tehnične informacije (npr. Čas dostopa, naslov IP, vrsta brskalnika in operacijski sistem). Teh informacij ni mogoče dodeliti ustreznemu prejemniku novic. Njihov edini namen je izvajanje statističnih analiz oglaševalskih akcij. Rezultati takšnih analiz se lahko uporabijo za učinkovitejše prilagajanje prihodnjih novic interesom njihovih prejemnikov.

Če ne želite dovoliti analize s strani MailChimp, se morate odjaviti od novic. Povezavo za to nudimo v vsakem glasilu. Poleg tega se lahko tudi odjavite iz novic neposredno na spletnem mestu.

Podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja (člen 6, odstavek 1, točka a GDPR). Vsako privolitev, ki ste jo dali, lahko kadar koli prekličete tako, da se odjavite iz novic. To ne posega v zakonitost transakcij obdelave podatkov, ki so se zgodile pred vašim preklicem.

Podatke, ki jih arhivirate pri nas za naročnino na novice, bomo arhivirali, dokler se ne odjavite iz novic. Ko prekličete naročnino na glasilo, bodo podatki izbrisani tako z naših strežnikov kot tudi s strežnikov MailChimp. To ne bo vplivalo na podatke, ki jih arhiviramo za druge namene.

 

Za več podrobnosti si oglejte pravilnike o zasebnosti podatkov podjetja MailChimp na: https://mailchimp.com/legal/terms/.

 

Izvajanje pogodbe o pogodbi o obdelavi podatkov

Z družbo MailChimp smo sklenili tako imenovani „sporazum o obdelavi podatkov“, v katerem pooblaščamo, da se podjetje MailChimp zaveže, da bo ščitilo podatke svojih strank in se vzdržalo njihove delitve s tretjimi osebami. To pogodbo lahko pregledate na naslednji povezavi: https://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/sample-agreement/.